نقد و بررسی بازی Assassin’s Creed: Valhalla

بازی Assassin’s Creed: Valhalla یکی از جدید ترین بازی های عرضه شده توسط Ubisoft میباشد. که دارای هرچند داستان و گیم پلی جذابی دارد ولی از حیث فنی و طراحی دستاورد جدیدی محسوب نمیشود.
در صنعت بازیهای ویدئویی، مجموعههایی وجود دارند که باتوجه به پس رفتی که کردهاند، همچنان مورد توجه بازیکنان قرار دارند. بازی Assassin’s Creed جزو این دسته از مجموعهها میباشد. اگر دقیقتر نگاه کنیم، نسخههای نسل هفتمی Assassin’s Creed هرکدام تجربهی خوبی را در اختیار مخاطب قرار دادند. این در حالی است که با ورود به نسل هشتم، بازیهای Assassin’s Creed نتوانستند آنطور که باید و شاید گیمرها را راضی نگه دارند.
البته با عرضه نسخه Odyssey، کمی درد هواداران این بازی تسکین پیدا کرد و با معرفی Valhalla، انتظارات بیشازپیش بالا رفت. Valhalla بهزودی در دسترس کاربران نسل هشتم و نهم قرار میگیرد و باید بگویم که قرار نیست با یک Assassin’s Creed درجه یک در انتهای نسل هشتم مواجه شوید.
داستان بازی پس از اتفاقات بسته الحاقی The Fate of Atlantis بازی Assassin’s Creed: Odyssey روایت میشود و به وقوع میپیوندد. جایی که لیلا حسن Staff of Eden یا همان عصای باستانی را در اختیار گرفته است. Ubisoft برای داستانسرایی Valhalla بهسراغ یک داستان وایکینگی و اساطیری رفته و بازی با یک میان پرده از یک جشن آغاز میشود. گروهی از وایکینگها در حال جشن گرفتن هستند و شما در نقش کودکی ایوور، قهرمان داستان، مشغول تجربهی بازی میشوید.
اندکی بعد، یک حمله به گروه شما صورت میگیرد و پدر و مادر ایوور کشته میشوند. حال سالها از وقوع این ماجرا میگذرد و ایوور به یک وایکینگ تمام عیار تبدیل شده است. نکتهی جالب Assassin’s Creed: Valhalla که از همان ابتدا به آن پی میبرید، این است که میتوانید جنسیت ایوور را از همان ابتدا تغییر دهید. البته نحوه روایت داستان در Valhalla موردی است که به شما این اجازه را میدهد و با گذر زمان و رسیدن به ساعتهای انتهایی، به دلیل استفاده از این سیستم پی خواهید برد.
ایوور پس ازاینکه خانواده خود را از دست میدهد، حال در قبیله «کلاغ» بهسر میبرد. او و سیگِرد، برادر ناتنی ایوور، تصمیم میگیرند تا به سرزمینهای آنجلو ساکسن رفته و قبیله خود را بزرگ و بزرگتر کنند. درواقع آنجلو ساکسن را میتوان دوره قرون وسطایی انگلیس نامید. Ubisoft بهسراغ دورهای رفته است که در آن شاهد یک نبرد بزرگ میان شاه آلفرد و گاترم، رهبر دانمارکیها، هستیم که به Battle of Edington معروف است. Ubisoft از این واقعه تاریخی و شخصیتهای مربوطبه آن استفاده کرده تا داستان ایوور و ماجراجوییهایش را به همراه سیگرد به بهترین شکل ممکن روایت کند.
بااینحال، بُعد دیگری هم برای داستان Valhalla تعبیه شده که بُعد اساطیری بازی است و شاهد مواردی مثل ازگارد هستیم. روایتداستانی در Assassin’s Creed: Valhalla نقش بسیار مهمی را ایفا میکند و شاهد یک روایت با کیفیت و درگیر کننده هستیم. شروع بازی بهخوبی گیرا و جذاب کار شده و به مرور زمان، سرعت و ساختار خود را از بین نمیبرد، بلکه با ارائه شاخ و برگهای مختلف آن را گستردهتر میکند تا گیمر بتواند تجربهی خوبی را کسب کند. همچنین در نقطه انتهایی هم بهخوبی سه خط داستانی به یکدیگر متصل شده و شاهد یک پایان عجیب و غافلگیر کننده هستیم.
شخصیت پردازی مورد دیگری است که به یکی از نقطه قوتهای بازی تبدیل شده است. پس از اینکه گذشته ایوور به خوبی نشان داده میشود، در طول روایت داستان به یک شخصیت کامل و پخته تبدیل میشود. البته دراینمیان شخصیتهای دیگری مثل اودین هم به او کمک میکنند تا بتواند تصمیمهای بهتری بگیرد. همچنین نوع تعامل ایوور و سیگرد، یکی از بهترین بخشهای بازی است که تا آخرین نقطه از داستان دستخوش فراز و نشیبهای مختلفی است.
گیمپلی بازی Assassin’s Creed: Valhalla فقط به مراحل اصلی و فرعی ختم نمیشود و فعالیتهای مختلفی برای بازیکنان درنظر گرفته شده است. از پیدا کردن آیتمهای مخفی گرفته که بعضی از آنها شامل کسب لباس و مهارتهای قابل استفاده جدید میشود تا غارت کردن محیطهای مشخص شده روی نقشه بازی، هرکدام جذابیتهای خاص خود را دارند.
بااینحال غارت کردن را میتوان مهمترین فعالیت غیر اصلیAssassin’s Creed: Valhalla دانست. یکی از بُعدهای گیمپلی Valhalla این است که قبیله خود را گسترش دهید. این گسترش بهواسطهی ساخت پایگاههای مختلف و ارتقای آنها انجام میشود.
استودیو Ubisoft مونترال سعی کرده به واسطهی داستانهای اساطیری نورس و نبرد دانمارکیها با شاه آلفرد، یک داستان سرگرم کننده را روایت کند و تا حدود زیادی این راه موفق بوده است. همچنین از نظر گیمپلی هم Assassin’s Creed: Valhalla تجربهی خوبی را ارائه میدهد، اما متاسفانه موارد فنی و تکنیکی حسابی به بازی آسیب رسانده است. بااینحال اگر از هواداران پروپاقرص این مجموعه هستید و به باگ و گلیچ اهمیتی نمیدهید، Assassin’s Creed: Valhalla گزینهی مناسبی برای شما خواهد بود.